Autor:Zdenko Lončarić
Objavljeno:21. Siječanj 2016.
Ime:Redovita godišnja skupština
Kategorija:Novosti
Autor:Mario Grabrovec
Objavljeno:25. Srpanj 2015.
Ime:Jagnjedovečki susreti
Kategorija:Novosti

POZIV NA XIX JAGNJEDOVEČKE SUSRETE PČELARA

Sukladno Odluci skupštine od 18.07.2015, prijedlogu Upravnog odbora Udruge i plana rada udruge za 2015

POZIVAMO

Vas da svojom nazočnošću obilježimo XIX JAGNJEDOVEČKE SUSRETE PČELARA koji će se održat 08. kolovoza 2015. godine (Subota) u Jagnjedovcu na imanju obitelji Bartolec

PROGRAMSKA AKTIVNOST:

 • 10.00 sati Prijem gostiju
 • 10.15 sati Dobrodošlica na imanju obitelji Bartolec
 • 10.30 sati Otvaranje izložbe fotografija Janka Bartolca Pod nazivom „Iz života pčele“
 • 11.00 sati Sveta misa u kapelici Sv. Ambrozija
 • 12.00 sati Okrugli stol i prigodno predavanje prof. Miroslava Antolčića.
 • 13.30 sati Svečani ručak
 • 14.30.sati Druženje uz muziku
  • Molimo Vas da svoj dolazak potvrditi najkasnije do 03.08.2015. (Utorak) na tel/mob. 0989646420 tajnici Davorki Oreški ili predsjedniku udruge Zdenko Lončarić na broj 098 209381.

   Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati XIX Jagnjedovečke susrete. Sve Vas lijepo pozdravljam uz pčelarski pozdrav MEDNO!

   Predsjednik PU LIPA: Zdenko Lončarić,d.i.s.
Autor:Mario Grabrovec
Objavljeno:23. Srpanj 2015.
Ime:Kontrola pada varoe
Kategorija:Novosti

KONTROLA PADA VAROE U 2015. GODINI

Od Hrvatskog pčelarskog saveza smo dobili sljedeće upute za kontrolu pada varoe kojih se treba pridržavati ove godine. U prilogu se nalaze i potrebni obrasci koje ovdje možete preuzeti, kao i na stranicama HPS-a čiji tekst prenosimo:

Poštovani pčelari,

Temeljem Programa kontrole i suzbijanja varooze u 2015. godini , tretiranje pčelinjih zajednica protiv varooze na svim pčelinjacima u RH u skladu s ovim Programom je obvezno. Tretiranje protiv varooze mora se provesti najmanje jednom godišnje, u ljetnom razdoblju (od 1. srpnja do 31. kolovoza). U ljetnom tretiranju u 2015. godini za suzbijanje varooze na svim konvencionalnim pčelinjacima preporuča se upotreba jednog od odobrenih VMP-a s popisa odobrenih VMP-a pri Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane. Za praćenje učinkovitosti tretiranja pčelinjih zajednica protiv varooze u RH, pčelari su dužni voditi kontrolu pada varoa. Kontrola pada varoa Kontrola pada grinja V. destructor provodi se prije, tijekom i nakon prvog ljetnog tretiranja, na pet pčelinjih zajednica u pčelinjacima do 50, te na 10% pčelinjih zajednica u pčelinjacima većim od 50 pčelinjih zajednica. 1. Kontrolu prirodnog pada grinja V. destructor, potrebno je započeti sedam dana prije početka tretiranja pčelinjih zajednica VMP-om. Kontrolu prirodnog pada grinja V. destructor pčelar provodi pomoću testnih uložaka koji se stavljaju na podnicu košnica. Sedmi dan od postavljanja, testni ulošci se vade iz svih kontroliranih pčelinjih zajednica, a ukupan broj otpalih grinja V. destructor se bilježi u Obrazac 2. iz Priloga ovoga Programa. 2. Prilikom stavljanja VMP-a, u košnice se postavljaju čisti testni ulošci, koji se pregledavaju dva puta za vrijeme tretiranja, 7. i 14. dan, a ukupan broj otpalih grinja V. destructor se bilježi u Obrazac 2. iz Priloga ovoga Programa. 3. Prilikom vađenja iskorištenog VMP-a iz košnica, postavljaju se čisti testni ulošci, koji se vade za sedam dana, a ukupan broj otpalih grinja V. destructor se bilježi u Obrazac 2. iz Priloga ovoga Programa. Svaki pčelar mora čuvati kopiju Obrasca 2, te je istu dužan dati na uvid prilikom inspekcijskog nadzora i kontrole provođenja ove mjere. Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane preporuča vođenje evidencija iz Obrasca 1 priloga. Evidencija se mora čuvati 5 godina. Kao dokaz provedbe mjere kontrole varooze u kalendarskoj godini, smatra se popunjeni obrazac 2 (preporučamo i Obrazac 1) koji sadrži navedene podatke te dokaz o kupnji VMP-a (račun priznanica, recept).""Obrazac 1 - Preporučena evidencija korištenja VMP
Obrazac 2 - Kontrola pada VaroaAutor:Mario Grabrovec
Objavljeno:15. Srpanj 2015.
Ime:Izvanredna skupština
Kategorija:Novosti

Izvanredna skupština

Predmet: Izvanredna skupština

Sukladno Zakonu o udruga a u cilju usklađivanja Statuta Udruge sa Zakonom o udrugama i zaključkom Ureda državne uprave u K-K-Ž, klasa:UP/I-230-02/15-01/55 dostavljamo vam

POZIV

za IZVANREDNU SKUPŠTINU Pčelarske udruge „LIPA“ Koprivnica koja će se održati dana 18.srpnja 2015. godine, u Subotu Sa početkom u 19 sati u prostorijama gradske vijećnice Grada K o p r i v n i c e

DNEVNI RED:

1. Otvaranje skupštine 2. Izbor predsjedavajućeg skupštine 3. Izbor 1 zapisničara i 2 ovjerovitelja zapisnika 4. Izbor verifikacione komisije 5. Izvješće o stanju u udruzi 6. Usvajanje izmjena i dopuna statuta 7. Donošenje odluke o osobi koja će zastupati udrugu. 8. Izbor likvidatora 9. Razno – Jagnjedovački susreti Prijedlog Statuta udruge dostavljen je svim članovima na slijedeći način:  Članovi udruge koji su dostavili svoj e-mail adresu materijale su primili na e-mail adresu. Molim članove koji ne mogu otvoriti svoj e-mail da se jave tajnici udruge Davorki Oreški.  Članovi udruge koji ne posjeduju e-mail adresu materijal je dostavljen uz poziv na skupštinu.  Također Prijedlog Statuta udruge moguće je skinuti sa web stranice udruge http://www.udrugalipa-koprivnica.hr/ i na facebook stranici https://www.facebook.com/groups/334337039975274/ Pčelarska udruga LIPA Koprivnica Molimo sve članove udruge koji žele dati prijedloge i izmjene na statutarne promjene da svoje amandmane dostave u pisanom obliku na e-mail zdenko.loncaric@gmail.com ili osobno kod tajnice Davorke Oreški na adresu Bjelovarske 14 Koprivnice, kako bismo pripremili tumačenje spornih članaka statuta ili promjene uskladili u što kraćem roku. Rok za slanje primjedaba je petak 17.07.2015. do 12.00 sati. Hvala na razumijevanju i kooperativnosti.

Predsjednik: Zdenko LončarićPRIJEDLOG STATUTAAutor:Milan Kramer i Mario Grabrovec
Objavljeno: Prosinac 2014.
Ime:Poziv
Kategorija:Novosti

XVIII Hlebinski susreti pčelara

Pčelarska udruga „Lipa“ iz Koprivnice u suradnji s Općinom Hlebine, Osnovnom školom Hlebine i Župom sv. Katarine te Hrvatskim pčelarskim savezom po osamnaesti put za redom organizirala je tradicionalne Hlebinske susrete pčelara. Već svima dobro poznato hodočašće pčelara u Hlebine dočekalo je pčelare u laganoj kišici-rosulji, a tradicionalno je privuklo brojne članove mnogih pčelarskih udruga od sjevera pa do istoka Hrvatske.
Autor:Marijan Hrženjak
Objavljeno: Veljača 2014.
Ime:Poziv
Kategorija:Novosti

Poziv

Pozivam članove pčelarske udruge Lipa zainteresirane za posjet pčelarskom sajmu u Celju 15. 03. 2014. da se jave najkasnije do 03. 03. 2014. Putovanje je besplatno, a kotizacija u iznosu od 100 kuna po osobi odnosi se na večeru koju ćemo imati po povratku.
Molim vas da se javite do zakazanog roka na brojeve telefona:

HRŽENJAK MARIJAN-098 91 444 93
MARTIN PETRIČEC-0915748797
ŽELJKA ZETOVIĆ-098 422 876
Autor:Vedran Lesjak
Objavljeno: Siječanj 2014.
Ime: XVII. Hlebinski susreti
Kategorija:Novosti

XVII. Hebinski susreti

Pčelarska udruga „Lipa“ iz Koprivnice u suradnji s Općinom Hlebine, Osnovnom školom Hlebine i Župom sv. Katarine te Hrvatskim pčelarskim savezom po sedamdeseti put za redom organizirala je tradicionalne Hlebinske susrete pčelara. Već svima dobro poznato hodočašće pčelara u Hlebine bilo je ove godine okupano suncem u hladnoj Podravini, a tradicionalno je privuklo brojne članove mnogih pčelarskih udruga od sjevera pa do istoka Hrvatske.

Više...